petak, 7. listopada 2016.

Zeppolle di zucchine/frite od tikvica



Sastojci
Tijesto.

  • 500g glatkog brašna+3 žlice po potrebi
  • 250ml vode
  • 1 kesica instant kvasca
  • 1,5 žličica šećera
  • 1žličica soli




  • 10-tak listova bosiljka
  • 3žlice maslinovog ulja


Ostalo:

  • 1 velika ili 2 mnaje tikvice
  • malo soli
  • ulje za duboko prženje


Priprema
Zamijesite tijesto: 
U posudu stavite mlaku vodu ,secer  i kvasac.Promijesajte kratko ostavite stajati par minuta. Dodajte brasno,sol,maslinovo ulje i nasjeckani bosiljak pa zamijesajte tijesto. Tijesto dobro izradite rukama kao da radite kruh.Ostavite ga na toplom stajati neki sat-dva dok ne udupla volumen.Sad kad je ljeto to traje krace jer je toplo.

Za to vrijeme naribajte tikvice.Posolite ih i ostavite stajati pet minuta.Iscjedite ih izmedu ruku stiskajuci da izade visak tekucine. U dignuto tijesto zamijesajte tikvice,povezite ih dobro sa tijesto.  Stavite tijesto na lagano nauljenu podlogu.rzvaljejte ga na i narezite na kocke. Przite kockice tijesta u zagrijanoj masnoci par minuta. Izvadite i ocijedite na kuhinjskom papiru. Servirajte ih tople ,lagano posoljene.

0 komentari:

Objavi komentar