Poslednjih dana na internetu su mnogi svi poludeli za takozvanim ,,staklenim'' tortama.
Devojka koja je prva objavila ove torte na svom Instagram profilu dugo je krila svoj dragoceni recept. Sada kada je otkriven deluje tako lako i jednostavno da možete probati i sami.
SASTOJCI
- 20 g želatina u prahu
- 120 ml vode
- 300 g glukoze
- 300 g šećera
- 150 g maslaca
- 200 g zaslađenog kondenzovanog mleka
- 300 g čokolade (bele, crne ili mlečne)
- boje za hranu
PRIPREMA
Stavite želatin u hladnu vodu. Prokuvajte glukozu, šećer i vodu. Sklonite s vatre i u smesu dodajte želatin. Dodajte kondenzovano mleko. Prelijte preko čokolade i maslaca i mešajte da mehurići sa vazduhom nestanu.
Glazuru koristite na temperaturi od 35 stepeni.
0 komentari:
Objavi komentar