Biskvit
- 3 jaja
- 5 žlica šećera
- 3 žlice tople vode
- 3 žlice brašna
- 3 žlice kakao
- 1/2 praška za pecivo
Preljev
- 1/2 dcl mlijeka
- 2 pune žlice nesquika ili nescafe
Bijela krema
- 6 dcl mlijeka
- 5 žlica šećera
- 6 žlica gustina
- 2 vrećice vanilin šećera
- 20 g bijele čokolade
- 150 g margarina
Tamna krema
- 200 g tamne kuverture
- 100 g mliječne čokolade
- 5 dcl slatkog vrhnja
Priprema
1.Umutiti pjenasto jaja i šećer, dodati vodu pa još malo mutiti.Dodati sve ostale sastojke koje smo prije promješali, mutiti tek toliko da se ujednače sastojci.
Peći na 180c oko 20 min..u limu 20×30.
2.Pečeni biskvit preliti preljevom ( u vrelo mlijeko dodati nesquik , dobro izmješati)
3.Za bijelu kremu odvojiti par žlica mlijeka da se umuti gustin.Preostalo mlijeko staviti kuhati sa šećerom, kad provre dodati gustin. Mješati par minuta, u vruće umješati čokoladu (količina po želji, može i više od ovog), i vanilin šećer. Pokriti prozirnom folijom i ostaviti da se hladi. U prohlađenu kremu umješati izrađeni margarin.
4.Za tamnu kremu staviti slatko vrhnje na tihu vatru, dodati obadvije vrste čokolade i mješati dok se čokolade ne istope. Ostaviti da se hladi bar 2 h. Ako volite slađu kremu dodajte žlicu-dvije šećera, (ja ne stavljam )
5.Ohlađen biskvit premazati bijelom kremom, pa tamnom ( ja sam je stavila u slastičarsku špricu ali fino je i samopremazati
0 komentari:
Objavi komentar