nedjelja, 23. listopada 2016.

SA OVIM KOLAČEM NE MOŽETE POGRIJEŠITI…PROBAJTE POJESTI SAMO JEDAN



Biskvit

  • 3 jaja
  • 5 žlica šećera
  • 3 žlice tople vode
  • 3 žlice brašna
  • 3 žlice kakao




  • 1/2 praška za pecivo


Preljev

  • 1/2 dcl mlijeka
  • 2 pune žlice nesquika ili nescafe


Bijela krema

  • 6 dcl mlijeka
  • 5 žlica šećera
  • 6 žlica gustina
  • 2 vrećice vanilin šećera
  • 20 g bijele čokolade
  • 150 g margarina


Tamna krema

  • 200 g tamne kuverture
  • 100 g mliječne čokolade
  • 5 dcl slatkog vrhnja


Priprema
1.Umutiti pjenasto jaja i šećer, dodati vodu pa još malo mutiti.Dodati sve ostale sastojke koje smo prije promješali, mutiti tek toliko da se ujednače sastojci.

Peći na 180c oko 20 min..u limu 20×30.

2.Pečeni biskvit preliti preljevom ( u vrelo mlijeko dodati nesquik , dobro izmješati)

3.Za bijelu kremu odvojiti par žlica mlijeka da se umuti gustin.Preostalo mlijeko staviti kuhati sa šećerom, kad provre dodati gustin. Mješati par minuta, u vruće umješati čokoladu (količina po želji, može i više od ovog), i vanilin šećer. Pokriti prozirnom folijom i ostaviti da se hladi. U prohlađenu kremu umješati izrađeni margarin.

4.Za tamnu kremu staviti slatko vrhnje na tihu vatru, dodati obadvije vrste čokolade i mješati dok se čokolade ne istope. Ostaviti da se hladi bar 2 h. Ako volite slađu kremu dodajte žlicu-dvije šećera, (ja ne stavljam )

5.Ohlađen biskvit premazati bijelom kremom, pa tamnom ( ja sam je stavila u slastičarsku špricu ali fino je i samopremazati

0 komentari:

Objavi komentar