Sastojci:
Biskvitna podloga:
- 6 kom bjelanjaka
- 20 dag šećera
- 10 dag margarina otopljenog
- 12 dag brašna
- 2 žlice kakaa
Krema:
- 3 dag želatine u prahu ( 3 paketića)
- 25 dag šećera u prahu
- 6 kom žumanjaka
- 3 rebra čokolade za kuhanje otopljene
- 8 dl slatkog vrhnja (biljno- Halta ili slićno)#
Bjelanjke istuci u čvrsti snijeg sa šećerom, otopljeni margarin i brašno pomješano sa kakaom dodaj malo po malo i dalje miksaj najmanjom brzinom. Biskvit stavi peći u namazan i papirom obložen lim vel 28×37cm. Za kremu želatinu i šećer otopi u 3, 5dl vode, stavi nalaganu vatru da se otopi i mješaj mikserom dok ne zakipi. Hladiti oko 10 min, dodati pomješane žumanjke i opet mikserom mješati dok ponovo ne zakipi, ohladiti do mlačnoga i podijeliti u dva dijela.
U jedan dio stavi rastopljenu čokoladu i šlag od 4 dl slatkog vrhnja i lagano promješaj kuhačom, u drugi dio stavi šlag od 4 dl slatkog vrhnja i lagano promješaj. Čokoladnu kremu izlij u tepsiju na biskvit ,poravnaj pa odmah izlij i žutu kremu, poravnaj i ukrasi po želji šlagom ili čokoladnom glazurom ili samo naribaj čokoladu.
Posluživanje:
Ostavi na hladnom da se dobro ohladi i stvrdne ,reži vlažnim nožem .
0 komentari:
Objavi komentar