SASTOJCI
- 25 dag maslaca
- 30 dag šećera
- 6 kom jaja
- 1 vrećica vanilin šećera ili nekoliko kapi
- ekstrakta vanile
- 13 dag brašna
- 25 dag 60% plemenite čokolade ( ja sam
- koristila 70%)
PRIPREMA
1. Maslac pjenasto izmješajte s šećerom, dodajte 6 jaja (ne odvajati), miksajte, dodajte
vanilin šećer, brašno, te otopljenu čokoladu za kuhanje.
2. Dobro namastiti i pobrašniti kalupe za souffle , žlicom staviti smjesu u njih i peći na 200°C, (pećnica mora biti unaprijed zagrijana) točno 11 minuta.
Ako imate metalne kalupe za muffine, smanjite vrijeme pečenja na 9 ili 10 minuta.
3. Pečene ostaviti u kalupu , točno 2 minute na rešetki, onda lagano nožićem odvojiti
smjesu od stijenki kalupa, te izručiti na desertni tanjurić.
Posluživanje
U smjesu po svome ukusu možete dodati Bailey's likera ili možda žlicu mljevenih prženih
lješnjaka.. Poslužite s tučenim slatkim vrhnjem i dekorirajte svježim voćem. Još bolje je ako imate
sladoled od vanilije. Ukoliko želite probati ovaj kolač ispeći, a nemate kalupe za souffle, nema veze, odlično će poslužiti i keramičke šalice za kavu ili male teglice ravnih stranica ili metalni kalupi za muffine.Važno je znati da metalni kalupi malo jače i brže peku, pa biste trebali skratiti vrijeme pečenja u njima, barem za minutu-dvije!! Moje keramičke kalupe sam kuplia u Mulleru u City centru One, mali koštaju 12, a veći 22 kune. Od ove količine sastojaka ispalo mi je smjese dovoljno za 12 manjih ramekina.
0 komentari:
Objavi komentar