Za koru:
- 7 belanaca
- 7 kašika šećera
- 7 kašika brašna
- 2 kašike ulja
- 1 kesica praška za pecivo
- 1 žumance
Za fil:
- 6 žumanaca
- 7 kašika šećera
- 7 kašika brašna
- 750 ml mleka
- 250 g margarina ili putera
- 2 kesice vanilin šećera
Za prelivanje kore:
- 250 ml hladnog mleka
- 1 kesica vanilin šećera
Priprema
1Umutiti belanca sa šećerom, pa dodati brašno pomešano sa praškom za pecivo, ulje i dodati žumance, (žumanac dodajem, jer je kora sa žumancetom veoma mekana, a kora ostaje bela.
2Smesu za koru preručiti u pleh (35X25cm) i peći na 200 C, oko 15 minuta.
3Dok se kora peče sastaviti brašno, žumanca, vanilin šećer i šećer sa malo mleka, pa sve zajedno polako u mlazu sipati u ostalo provrelo mleko. Kada se fil zgusnuo skloniti ga i ohladiti. Ohlađeni fil sastaviti sa umućenim margarinom.
4Ispečenu koru preliti sa hladnim mlekom, pomešanim sa vanilin šećerom.
5Kad je kora upila svo mleko, koru ohladiti. Na ohlađenu koru staviti ohlađeni fil.
6Odozgo staviti umućen šlag ili topljenu čokoladu
0 komentari:
Objavi komentar