ponedjeljak, 19. rujna 2016.

SAVRŠEN RECEPT ZA KINDER MILK ŠNITE JA SAM OD OVE MJERE DOBILA 35 KOMADA


 ff

Sastojci
za tijesto

  • 5 (L veličine) jaja




  • 10 žlica šečera
  • 2 žlice meda
  • 1 1/2 dl ulja
  • 1 1/2 dl mlijeka
  • 15 žlica brašna
  • 2-3 žlice kakaa
  • mala žličica praška za pecivo


za kremu

  • 1/2 l slatkog vrhnja
  • 2 dl punomasnog mlijeka
  • 1 želatina
  • 2 žlice meda


za čokoladni preljev

  • 150 g čokolade
  • 3 žlice ulja


Priprema
1.Istucite bjelanjke sa šečerom a žumanjke sa medom. U žumanjke dodajte postupno mlijeko pomiješano sa uljem i prosijano brašno, kakao i prašak za pecivo.

Na kraju pjenjačom dodajte bjelanke. Pecite na 175-180°C u limu 25×35 cm.

2.Za kremu istucite slatko vrhnje. Želatinu prelite sa pola mlijeka i ostavite da nabubri. Dodajte joj 2 žlice meda pa sve stavite topiti na električni grijač. Čim se rastopi dodajte ostatak mlijeka i umutite u slatko vrhnje.

3.Ohlađeni biskvit prerežite popola i poprskajte slatkim vrhnjem koje je ostalo u ambalaži. Premažite koru, prekrijte drugom i tanko premažite gornju koru. Ohladite.

4.Čokoladu i ulje rastopite na pari i prelijte po kolaču. Vratite u hladnjak da se preljev ohladi pa narežite. Ja sam od ove količine dobila 35 komada.

0 komentari:

Objavi komentar