Sastojci
za tijesto
- 5 (L veličine) jaja
- 10 žlica šečera
- 2 žlice meda
- 1 1/2 dl ulja
- 1 1/2 dl mlijeka
- 15 žlica brašna
- 2-3 žlice kakaa
- mala žličica praška za pecivo
za kremu
- 1/2 l slatkog vrhnja
- 2 dl punomasnog mlijeka
- 1 želatina
- 2 žlice meda
za čokoladni preljev
- 150 g čokolade
- 3 žlice ulja
Priprema
1.Istucite bjelanjke sa šečerom a žumanjke sa medom. U žumanjke dodajte postupno mlijeko pomiješano sa uljem i prosijano brašno, kakao i prašak za pecivo.
Na kraju pjenjačom dodajte bjelanke. Pecite na 175-180°C u limu 25×35 cm.
2.Za kremu istucite slatko vrhnje. Želatinu prelite sa pola mlijeka i ostavite da nabubri. Dodajte joj 2 žlice meda pa sve stavite topiti na električni grijač. Čim se rastopi dodajte ostatak mlijeka i umutite u slatko vrhnje.
3.Ohlađeni biskvit prerežite popola i poprskajte slatkim vrhnjem koje je ostalo u ambalaži. Premažite koru, prekrijte drugom i tanko premažite gornju koru. Ohladite.
4.Čokoladu i ulje rastopite na pari i prelijte po kolaču. Vratite u hladnjak da se preljev ohladi pa narežite. Ja sam od ove količine dobila 35 komada.
0 komentari:
Objavi komentar