utorak, 27. rujna 2016.

FERRERO ROCHER TORTA -ORGINALNI RECEPT ! OBAVEZNO POGLEDAJTE


Sastojci
Kora:

  • 5 jaja
  • 100 g čokolade za kuvanje
  • 150 g šećera
  • 70 g brašna
  • 1 prašak za pecivo
  • 1 vanilin šećera




  • 30 g prezli
  • 3 kašike mlevenih lešnika
  • 3 kašike mlevenog kikrikija
  • 70 g margarina


Fil:

  • 1/2 l tečnog šlaga
  • 100 g nutele
  • 100 g čokolade za kuvanje
  • 100 g mlevenih lešnjaka
  • 100 g mlevenog kikirikija
  • 200 g lešnjak napolitanki (naseckati)


Glazura:

  • 1/2 l tečnog šlaga
  • 300 g čokolade za kuvanje


Priprema
Kora: Otopiti margarin i čokoladu na pari, pustiti da se prohladi. Žumanca izmešati sa šećerom, dodati brašno, prašak za pecivo, vanilin šećer, prezlu, otopljenu čokoladu, mlevene lešnike, kikiriki i sneg od bjelanaca (koje ste posebno umutili posebno).

Kalup namastiti, posuti sa mrvicama, istresti smesu i peći na 200 C oko 30 minuta. Kada se ohladi kora, preseći je na dve kore.

Fil: Izmutiti šlag dodati nutelu, mlevene lešnike i kikiriki, istopljenu čokoladu i nasjeckanu napolitanku. Fil podeliti na dva djela, pa nafilovati na kore, preko gornjeg fila staviti glazuru, koja se napravi tako što se zagreje 1/2 l umućenog šlaga, paziti da ne proključa, pa dodati 300 g čokolade.Ovom glazurom premazati tortu i ukrasiti.

0 komentari:

Objavi komentar