ponedjeljak, 19. rujna 2016.

Brz i ukusan ručak i kada se ohladi



Sastojci

  • 350 g brasna
  • 150 g kuvanog krompira
  • 20 g kvasca
  • 1 kasicica soli




  • 50 g maslaca
  • 2 zumanca
  • oko 1,5 dl mleka


Nadev

  • 150 g praske sunke
  • 1,5 dl kiselog vrhnja
  • seckani persun
  • biber


Priprema
1.Zamesiti testo od brasna, kuvanog i propasiranog krompira, dodati so, zumanca, maslac, pripremljeni kvasac i toplo mleko.



2.Dok se testo malo odmara, pripremiti nadev: sunku iseckati na sitne kockice, zaciniti biberom, dodati seckano persunovo lisce i pavlaku, te sve dobro izmesati.


3.Razviti testo debljine 0, 5 cm, izrezati pravougaonike 8×4 cm.

4.Na sredinu svakog pravougaonika, po duzini staviti nadev, oblikovati pirosku i odloziti na tanjir, tako uciniti i sa ostalim testom.

5.Kad smo napravili sve piroske, spustati jednu po jednu u zagrejano ulje i kratko prziti dok lepo ne porumene sa svih strana. Izvaditi na kuhinjski papir da upije visak ulja.

0 komentari:

Objavi komentar