Naziv sve govori... Do linka sam došla zahvaljujući Jafi, hvala draga :)))
Sastojci
- 2 kom. jaja
- 1 kom. vanilin šećera
- 1 šolja šećera
- 1 šolja jogurta
- 1,5 šolja brašna
- 1 kk praška za pecivo
Fil
- džem od šljiva, jagoda...
Priprema
Uključte rernu na maksimalnu temperaturu (kod mene 275C), do 300C. Umutite jaja sa vanilin šećerom, dodajte polako šećer, potom jogurt i brašno sa praškom za pecivo. Najveći pleh od rerne obložite papirom za pečenje, sipajte masu i pecite 7-8 minuta na sredini rerne.
Čim izvadite biskvit iz rerne, uvijte ga u vlažnu krpu (sve sa papirom za pečenje) i urolajte. Nakon 5 minuta odvijte i skinite papir, ponovo uvijte. Posle 5 minuta filujte džemom po želji, ponovo uvijte i ostavite da se ohladi.
0 komentari:
Objavi komentar