ponedjeljak, 18. travnja 2016.

Rolat za 15 minuta


Naziv sve govori...  Do linka sam  došla zahvaljujući Jafi, hvala draga :)))
Sastojci

  • 2 kom. jaja
  • 1 kom. vanilin šećera
  • 1 šolja šećera
  • 1 šolja jogurta
  • 1,5 šolja brašna
  • 1 kk praška za pecivo

Fil

  • džem od šljiva, jagoda...



Priprema
Uključte rernu na maksimalnu temperaturu (kod mene 275C), do 300C.  Umutite jaja sa vanilin šećerom, dodajte polako šećer, potom jogurt i brašno sa praškom za pecivo.  Najveći pleh od rerne obložite papirom za pečenje, sipajte masu i pecite 7-8 minuta na sredini rerne.

Čim izvadite biskvit iz rerne, uvijte ga u vlažnu krpu (sve sa papirom za pečenje) i urolajte. Nakon 5 minuta odvijte i skinite papir, ponovo uvijte. Posle 5 minuta filujte džemom po želji, ponovo uvijte i ostavite da se ohladi.
 
 

0 komentari:

Objavi komentar