ponedjeljak, 18. travnja 2016.

Piletina sa senfom i kukuruznim pahuljicama


Recept je iz Tv emisije Laki obroci od kuhara Rudolpha van Veena ;) Obožavam ga gledat kako kuha, čovjek oduševljava s kojom lakoćom to radi ;) A nakon što sam objavila sliku, puno molbi sam dobila da napišem i receptić, pa evo za sve vas koji volite piletinu na 101 način ovo svakako morate probat, neznam jesam li ikad jela sočnije pileće filete :) A evo i danas su dvije godine da sam s vama, pa uz ovaj receptić Sretan mi 2. rođendan !!! ;)
Sastojci

  • 500 g pilećih fileta
  • 3 žlićice senfa
  • 4 šake kukuruznih pahuljica
  • češnjak u prahu
  • soli, papra



Priprema
Ugrijte pećnicu na 180°C. Pripremite smjesu za paniranje. Pahuljice stavite u vrećicu, dodajte malo češnjaka u prahu, soli, papra i vrećicu malo zgnječite, možete rukama ili malo batićem  za meso, al nemojte pahuljice pretvorit u prah ;) Filete ostavite u komadu (znači nemojte ih rezat, stanjivat batićem...) Ja sam imala 3 fileta, zato su mi trebale 3 žlićice senfa (količinu senfa i fileta prilagodite sebi)...svaki filet namažite senfom (sa svih strana), najbolje se pomozite kistom za kolače.
Namazane filete stavite u pahuljice i potrudite se da se dobro zalijepe na meso ;) I stavite ih u posudu za pećenje. Pecite ih na 180˘°C oko 30-ak minuta :) Pečene, vruće, filete narežite na manje komade i poslužite :) Poslužite ih s lešo krompirima začinjenim maslinovim uljem i peršinom. Odlična kombinacija :)



0 komentari:

Objavi komentar