Sastojci:
BISKVIT:
- 6 bjelanjaka
- 6 žlica šećera
- 6 žlica brašna
- 1 žlica kakaa
- 1/2 praška za pecivo
PRELJEV:
- 2 dl vrućeg mlijeka
- 15 žlica vode
- 8 žlica šećera
- 2 vanilin-šećera
- 3 želatine+12 žlica vode
- 1/2 l slatkog vrhnja
- 3 kutije jaffa keksa
- 2,5 dkg čokolade za kuhanje
- 1 žlica ulja
BISKVIT:
Od bjelanjaka izmutite čvrsti snijeg, a žumanjke iskoristite za nešto drugo jer vam za ovaj kolač ne trebaju! Snijegu dodajte šećer, brašno, kakao i prašak za pecivo. Dobro izmutite i pecite u namašćenom i pobrašnjenom limu.
Pečeni biskvit prelijte vrućim preljevom. Kad biskvit upije mlijeko počnite raditi fil.
FIL:
Želatinu natopite u vodi da nabubri. Prokuhajte vodu, šećer i vanilin šećer. Dodajte nabubrenu želatinu i miješajte dok se ne otopi.
Istucite slatko vrhnje u šlag i dodajte želatinu. Izmutite da se smjese povežu i pola fila mažite na biskvit.
Na fil složite jaffa kekse te drugi dio kreme.
Napravite glazuru od čokolade i pokapajte po vrhu.
Posluživanje:
Kolač režite i poslužite.
0 komentari:
Objavi komentar