subota, 16. travnja 2016.

DALMATINER



Sastojci:
BISKVIT:

  • 6 bjelanjaka
  • 6 žlica šećera
  • 6 žlica brašna
  • 1 žlica kakaa
  • 1/2 praška za pecivo




PRELJEV:
  • 2 dl vrućeg mlijeka
FIL:
  • 15 žlica vode
  • 8 žlica šećera
  • 2 vanilin-šećera
  • 3 želatine+12 žlica vode
  • 1/2 l slatkog vrhnja
  • 3 kutije jaffa keksa
GLAZURA:
  • 2,5 dkg čokolade za kuhanje
  • 1 žlica ulja
Priprema:
BISKVIT: 
Od bjelanjaka izmutite čvrsti snijeg, a žumanjke iskoristite za nešto drugo jer vam za ovaj kolač ne trebaju! Snijegu dodajte šećer, brašno, kakao i prašak za pecivo. Dobro izmutite i pecite u namašćenom i pobrašnjenom limu.
Pečeni biskvit prelijte vrućim preljevom. Kad biskvit upije mlijeko počnite raditi fil.



FIL:
Želatinu natopite u vodi da nabubri. Prokuhajte vodu, šećer i vanilin šećer. Dodajte nabubrenu želatinu i miješajte dok se ne otopi.
Istucite slatko vrhnje u šlag i dodajte želatinu. Izmutite da se smjese povežu i pola fila mažite na biskvit.
Na fil složite jaffa kekse te drugi dio kreme.
Napravite glazuru od čokolade i pokapajte po vrhu.
Posluživanje:
Kolač režite i poslužite.


0 komentari:

Objavi komentar