Sastojci
4 jaja,
4 kašike šećera,
4 kašike brašna,
200 g šumskih jagoda,
100 g šlaga,
50 g šećera u prahu,
2 čašice ruma.
Torta sa šumskim jagodama se priprema na sledeći način:
Penasto umutiti 4 žumanca sa 4 kašike šećera, dodati 4 kašike brašna i sneg od 4 belanca. Sve lagano izmešati, sipati u pripremljen kalup i peći.
Od opranih i očišćenih šumskih jagoda odvojiti 50 g, a ostatak jagoda preliti rumom, šećerom u prahu, čašicom vode, pa umutiti penu. Ohlađeno testo premazati najpre penom od jagoda, pa preko toga premazati šlag, ukrasiti celim jagodama i ostaviti da se pre služenja dobro rashladi.
ponedjeljak, 6. veljače 2017.
Torta sa šumskim jagodama
10:37
No comments
0 komentari:
Objavi komentar