ponedjeljak, 6. veljače 2017.

Torta sa šumskim jagodama


Sastojci 
4 jaja,
4 kašike šećera,


4 kašike brašna,
200 g šumskih jagoda,
100 g šlaga,
50 g šećera u prahu,
2 čašice ruma.

Torta sa šumskim jagodama se priprema na sledeći način:
Penasto umutiti 4 žumanca sa 4 kašike šećera, dodati 4 kašike brašna i sneg od 4 belanca. Sve lagano izmešati, sipati u pripremljen kalup i peći.

Od opranih i očišćenih šumskih jagoda odvojiti 50 g, a ostatak jagoda preliti rumom, šećerom u prahu, čašicom vode, pa umutiti penu. Ohlađeno testo premazati najpre penom od jagoda, pa preko toga premazati šlag, ukrasiti celim jagodama i ostaviti da se pre služenja dobro rashladi.
Povezana slika
Slikovni rezultat za Torta sa šumskim jagodama

0 komentari:

Objavi komentar