ponedjeljak, 6. veljače 2017.

Korisni savjeti za mršavljenje bez dijete

Nije potrebno otići na dijetu kako biste izgubili kilograme
Što treba napraviti da biste kile izgubili na jednostavan način, bez drastičnih dijeta i odricanja od hrane koje najčešće rezultira jo-jo efektom - kile se vrate brže nego što su otišle? Nije tako komplicirano, potrebno je samo malo prilagoditi svoje prehrambene navike i kile će početi odlaziti same.

Za početak, uvijek jedite za stolom i servirajte si hranu kao u restoranu.

Istraživanja su pokazala da se na taj način pojede i 35 posto manje hrane nego kad su sve posude s hranom na stolu.

Sokove je najbolje izbaciti iz svoje prehrane, jer oni koji piju gazirana pića prosječno dnevno u organizam unesi 400 kalorija i 10 žlica šećera više od onih koji ih ne piju. Ako ih zamijenite zelenim čajem, u godini dana možete izgubiti i 18 kilograma bez da odete na dijetu.



Proteini ubrzavaju metabolizam i smanjuju apetit, pa bi bilo poželjno da su sastavni dio svakog obroka, a proizvode od bijelog brašna zaboravite, uvedite integralno brašno u svoju prehranu i pomoći će vam u borbi protiv srčanih bolesti i karcinoma.

Pred televizorom se jednostavno ne smije jesti, ma što vi mislili o tome, jer gledanje televizije uz obrok uzrokuje unos i do 288 kalorija više.

Jedite sporije, žvačite duže i temeljitije, jer ćete na taj način sporije unositi hranu u tijelo, što će dati vremena da hormoni koji su odgovorni za osjećaj sitosti mogu javiti mozgu da ste pojeli dovoljno hrane i nećete se pretrpati.

Za kraj, spavajte dovoljno. Ako spavate manje od osam sati, vaše tijelo neće se dovoljno odmoriti, a umor potiče glad. Stoga, zdrav i normalan san uz gore navedene savjete donijet će vam liniju koju ste željeli, bez ikakve dijete.

0 komentari:

Objavi komentar