nedjelja, 18. rujna 2016.

Cokoladne palacinke sa slatkom pavlakom i jagodama


Brzi slatkis sa jagodama  "zarobljenim" u cokoladnim kaputicima.:)))

Sastojci

  • 225 g brasna (1,5 solja od 2 dl)
  • 75 g kakao praha (1/2 solje od 2 dl)
  • 4 kasike secera
  • 1 vanilin secer




  • 4 dl mleka
  • 2 kasike rastopljenog maslaca
  • 2 jaja


Fil

  • 2,5 dl slatkog vrhnja
  • 2 kasike secera
  • oko 300 g svezih jagoda



Umak od cokolade

  • 2,5 dl slatkog vrhnja
  • 200 g cokolade


PRIPREMA
1.Izmesati brasno sa secerom i kakaom u prahu. Sipati postepeno hladno mleko i mesati dok se ne dobije fina smesa bez grudvica.

2.Dodati 2 jajeta (samo blago ulupana) i 2 kasike rastopljenog maslaca.

Ispeci 10-12 palacinki na klasican nacin u zagrejanom tiganju na malo ulja.

3.Jagode oprati, skinuti peteljke i iseci na sitne kockice. Umutiti slatku pavlaku u slag, dodati secer u prahu po ukusu i filovati ohladjene palacinke.

4.Preko fila rasporediti seckane jagode pa sve zamotati u rolatic ili preklopiti na 4 dela.

5.Za umak, zagrejati slatku pavlaku i  pre nego sto provri pomeriti sa ringle. Dodati cokoladu izlomljenu na kockice i mesati dok se sve fino ne rastopi.

6.Palacinke servirati sa toplim umakom i ukrasiti sa nekoliko svezih vockica.

Posluživanje
Na tanjir staviti 2 kasike toplog umaka od cokolade, malo rasiriti kasikom da dobije oblik kruga, preko toga "nacrtati" spiralicu od neumucene slatke pavlake i tankim stapicem brzo izvuci crte, povlaceci od sredine prema spolja da bi se dobila ovakva sara na tanjiru. Preko svega staviti palacinku koju smo presekli na pola i sve posuti sa malo secera u prahu.

0 komentari:

Objavi komentar