Brzi slatkis sa jagodama "zarobljenim" u cokoladnim kaputicima.:)))
Sastojci
- 225 g brasna (1,5 solja od 2 dl)
- 75 g kakao praha (1/2 solje od 2 dl)
- 4 kasike secera
- 1 vanilin secer
- 4 dl mleka
- 2 kasike rastopljenog maslaca
- 2 jaja
Fil
- 2,5 dl slatkog vrhnja
- 2 kasike secera
- oko 300 g svezih jagoda
Umak od cokolade
- 2,5 dl slatkog vrhnja
- 200 g cokolade
PRIPREMA
1.Izmesati brasno sa secerom i kakaom u prahu. Sipati postepeno hladno mleko i mesati dok se ne dobije fina smesa bez grudvica.
2.Dodati 2 jajeta (samo blago ulupana) i 2 kasike rastopljenog maslaca.
Ispeci 10-12 palacinki na klasican nacin u zagrejanom tiganju na malo ulja.
3.Jagode oprati, skinuti peteljke i iseci na sitne kockice. Umutiti slatku pavlaku u slag, dodati secer u prahu po ukusu i filovati ohladjene palacinke.
4.Preko fila rasporediti seckane jagode pa sve zamotati u rolatic ili preklopiti na 4 dela.
5.Za umak, zagrejati slatku pavlaku i pre nego sto provri pomeriti sa ringle. Dodati cokoladu izlomljenu na kockice i mesati dok se sve fino ne rastopi.
6.Palacinke servirati sa toplim umakom i ukrasiti sa nekoliko svezih vockica.
Posluživanje
Na tanjir staviti 2 kasike toplog umaka od cokolade, malo rasiriti kasikom da dobije oblik kruga, preko toga "nacrtati" spiralicu od neumucene slatke pavlake i tankim stapicem brzo izvuci crte, povlaceci od sredine prema spolja da bi se dobila ovakva sara na tanjiru. Preko svega staviti palacinku koju smo presekli na pola i sve posuti sa malo secera u prahu.
0 komentari:
Objavi komentar